Ondernemen

Als ondernemer weet u veel over uw producten en diensten. Meestal wordt bij de opstart of flinke groei niet direct aan de juridische vorm van een onderneming gedacht. De keuze van een juiste vorm is belangrijk bij samenwerking, aansprakelijkheid en belastingen.
Onderwerpen:
  • Oprichting BV
  • Oprichting andere vormen
  • Wijziging statuten
  • Aandelen overdracht
  • Oprichting vereniging/stichting

Oprichting BV

Een BV is een aantrekkelijke ondernemersvorm. Denk aan aansprakelijkheidsbeperking, belastingen en pensioenopbouw in eigen beheer. Wilt u advies over het starten van een BV? Bel dan voor een vrijblijvende afspraak.

Oprichting andere vormen

Als u gaat samenwerken met een andere partij(en) kunt u naast de BV ook denken aan vormen zonder rechtspersoonlijkheid zoals de maatschap, de VOF of de CV. Overleg eens met de notaris wat in uw situatie de beste oplossing is.

Wijziging statuten

Indien u de statuten wilt wijzigen, dient u er rekening mee te houden dat er formele voorschriften in de wet en de statuten zijn opgenomen. De notaris begeleidt u in het hele proces zodat u zeker weet dat uw wijziging goed verloopt.

Aandelenoverdracht

Het kapitaal van een BV is verdeeld in aandelen. Voor overdracht of uitgifte van aandelen is altijd een notaris nodig. Hierdoor bent u als (ver)koper er zeker van dat aan alle richtlijnen en voorwaarden wordt voldaan.

Offerte aanvraag


Oprichting vereniging/stichting

Voor de oprichting van een vereniging of stichting heeft u statuten nodig. Eventueel aangevuld met een (huishoudelijk) reglement. Wilt u een vereniging of stichting oprichten? Maak dan een vrijblijvende afspraak.